Best buddy

Friday, 25 January 2013

Rahsia gaya tidur!~

Assalamualaikum

Korang stress tak? mesti la stress kan ,lagi2 skrg masih bulan pertama dalam 2013,fuh memang busy la sangat.mesti bila korang dah stress + letih,mesti korang tido..orang kate,tido time siang tu bagus,ada yang kate tido time siang tak bagus.

Tapi entri ni bukan nak cerita pasal tido siang bagus ke tak bagus.korang perasan tak setiap kali korang tido,ada gaya tido yang korang slalu buat,ada gaya yang memang jarang korang buat.Kalau aku memang tido lurus je.orang kate tu gaya tentera.

wah.dah rasa cam tentera lak :D



tido ni memang ada byk gaya.tapi just ada beberapa je gaya yang ada maksud.sini aku just tahu ada 6 je.:D Meh aku kasi tau rahsia di sebalik gaya tido tu





1.Gaya Bayi

- gaya ni memang famous dalam kalangan perempuan.orang yang tido dengan gaya ni memang dikatakan tahan lasak,agak sensitif dan pemalu kadang kalanya.Golongan ini dikatakan kadang2 susah nak pujuk,kadang2 tak perlu pujuk pun dia dah ok .


2.Gaya Tidur Mati

- orang yang selalu sgt tido dengan gaya ni dikatakan seorang yang friendly dan sosial.


3.Gaya Tidur Mengiring
- tak kesah ar mengiring ke kanan atau ke kiri,orang yang tido dengan gaya ni dikatakan seorang yang berfikiran terbuka.Kadang2 degil dan tak mahu terima pendapat orang lain.

4.Gaya Tentera
- ni gaya yang aku slalu pakai bila tido ar :D.orang yang tido dengan gaya ni dikatakan suka menyendiri.* macam betul2 je,aku mmg suka sorang2 pun .:D

5.Gaya Tidur Bebas
- orang yang suke tido guna gaya ni dikatakan jenis orang yang tak suke terima kritikan org lain.Golongan ni juga jenis yang bersosial dan tergopoh gapah dalam menyelesaikan tugasan harian .

6.Gaya Tapak Sulaiman
- golongan ni memang jenis yang prihatin dan peramah.golongan ni rajin membantu tanpa mengharap balasan. Orang yang tido dengan gaya ni memang berdengkur dan sentiasa lena setiap malam .

hah,tu je la nak share.Apapun jangan caye sgt sebab ni just result kajian orang barat tentang gaya tidur :)
Thanks For Reading

20 comments:

  1. Saya gaya tidur ke 3.... cikit2 tu adolah dogil eaa..hihihi...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha :P degil takpe,jgn melampau je ^^

      Delete
  2. kenape mcm semue tu gaya tdo sy ey? ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.mesti ciri2 awak ni tido tak betul kot hahaha :D gurau*

      Delete
  3. hahaha sy mula2 tidur nombor 6, lepas tu semua gaya pon sy buat kot, sbb mase tidur kan, so xtahu..haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. ^_^ aa.kita tak tau.tp kita tak kira tu.kita hanya kira dari gaya mula2 tido dan gaya bila kita bgn dari tido

      Delete
  4. semua gaya tido saya pernah buat..he3 except no 5

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe :D sama la kita.tp sye memang slalu gaya no 4 tu :#

      Delete
  5. Suka tidur no 1 . Sebab tidur pun sebelah baby kn..hihi ;)

    ReplyDelete
  6. hehehehe suka tido baby ..comel!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha comel kan.kira ok dari tido tak tentu gaya nya :P

      Delete
  7. <3 hana nak ajak join segmen hana ;) banyak hadiah menanti taw. dan yang penting . nnti traffic blog korang akan bertambah ;) jomm. jomm. jomm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya masih baru di blog ni :D nak join segmen pape pun tak faham haha

      Delete
  8. Salamni entry untuk awak. thanks sebab sudi jadi follower saya. http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/01/followers-mingguan-6.html

    kalau sudi mohon like page ni ye :) https://www.facebook.com/IstilahMinda

    ReplyDelete
  9. kmk tdo no. 3 ya...mun cara lain xmok tdo..pandei milih juak mata tok

    done follow blog kitak

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D menalah.ceh.ckp sarawak ow :P

      Delete
  10. cik aty 1,3,4 n 6..but slalu 1 la..ahahaha..klakar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. :D nape tak try no 5 lak .hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...