Best buddy

Friday, 1 February 2013

~Tanda2 Syok Sendiri.~



Sebelum korang baca di bawah tu,aku da teka teki.Banyak-banyak syok,syok ape yang kita memang tak suke? lol,lama tul fikir...jawapan nya syok sendiri :D syok sendiri ni bukan saje terjadi bila kita ngan someone special kot,dengan kawan pun ,malas nak ckp,salu je.hee

Cite sal syok sendiri ni,korang pernah tak rasa?laa,jangan tanya aku balik,sebab memang org dah bercinta ni, tak terlepas dari rasa syok sendiri.mane tak rasa syok sendiri,kita buat sesuatu kadang2 dia buat dekk je,buat tak kesah,contohnya,korang buat lawak,kira nak apy2 tawa2 ngan si dia,tp malang nya si dia jawab oh je.pastu terus tukar topik.kadang2 nak marah pun tak dpt,terutamanya bagi yang lelaki...nak marah ngan si dia punya susah,mane tak,lelaki majuk sekejap,pompuan majuk lama kot,last2 lelaki gak yang kena pujok.aisehman yang mula2 wat kecil ati lelaki tu pompuan,last2 lelaki tu gak kena pujok pompuan tu.nak wat camne,nak tunggu dia pujok,tak bermsj berkol seharian pun dia dpt tahan camtu,tp aku,tak kot..

eh,asal jiwang tetiba ni,alahai,tercita sal diri sendiri lak .hihik~ sori. apa pun,meh aku kasi tau tanda-tanda kita syok sendiri.ni aku tulis ekot pengalaman aku bercinta.chewah.

Antara tanda kita syok sendiri :~

1.setiap kali kita ketawa,dia tak join sekali .Penat2 kita cite2 panjang2 dah la kita cite dengan pernuh semangat dan pernuh harapan ,arap2 bf/gf kita tu ketawa,last2 habuk pun takde,hanya dapat dengan bunyi kereta lalu lalang je.atleast dia senyum ke ketawa hihi je ke,tunjuk gigi puteh ke kuning ke,dah ckup tak buat anda rasa syok sendiri ,OK~:D

2.Kita je susah payah nak jumpa dia,bila dah jumpa,dia tak kate tq sebab sudi datang jumpa pun.Dia akan fikir 'ala,jumpa aku ape la susah dia kan,lain la aku ni yang kena kurong lam sangkar kat umah. p/s: ape pun,bf/gf pakai belon ke kereta ke bot,kita kena ucap tq setiap kali dia dapat datang kat kita. kalau gf/bf tak ucap camtu kat kita,bekemungkinan besoooo ANDA SYOK SENDIRI :(.

3.Di beri sesuatu ,tak di hargai.Contohnya,dah beli jam tangan.Bagus2 dah gf/bf lanje jam tangan,bila jumpa skali je pakai jam tangan tu,lepas tu tak tau pergi mana ,masih bgs ke tak,ada no lagi ke tak jam tu =.='.


4.Dia sengaja late layan anda tak kira sms ke ,fb chatting ke,tp dia serius late,dah la late, reply sms/fb chatting pun 4 ~5 perkataan.bila di tanya ,dia jawab busy.cuba tanya busy sebab ape,lau stakat busy tgh tgk tv,busy tgh tgk adik main lari2 kat rumah,busy tgk cermin,buang jerawat ew,busy tengah chatting ngan kawan kat fb,busy macam2 la benda yang tak penting pun dia nak busy wat pe, tu dah sah dia saje je late,taknak layan korang sangat.pendek kate,diorang dah bosan dan anda SYOK SENDIRI :D

5.Bila korang nak buat sesuatu bersama seseorang tu,korang je usaha lebih,bukan nak usaha sama-sama.Letih pun korang sorang je,tapi korang apy lak ...tu tanda korang syok sendiri.Untuk bf/gf yang kesian kat korang,mesti diorang akan kate sory buat awk susah..untuk bf/gf yang tak faham penat jerih seseorang tu,baik tinggalkan je =.='. jangan paksa diri untuk membahagia kan seseorang kalau dah pasti korang je yang usaha lebih + syok sendiri,tapi pasangan kita wat tak kesah.Nanti korang gak fedup last2.bila dah fedup,alamat putus la akhirnya.



Apapun,bagi ayat yang buat korang kecil ati ke ape,aku nak mintak maaf.apa yang aku taip ,takde kaitan ngan sape2 :) ni ekot logik dan pengalaman aku, yang pasti ,Aku tak syok sendiri.KORANG?XD

9 comments:

  1. entry yg menarik! :) jann singgah sin yaaa.

    http://cikjannstory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. dah singgah...dah follow pun.... http://www.mawarlibra70.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. best entry ni...hehe suka baca..btw, org swak rpanya...slam perkenalan :)

    ReplyDelete
  4. done follow, http://studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hai , anda telah di tagged http://belogdura.blogspot.com/2013/02/me-with-25-facts.html

    ReplyDelete
  6. kekadang orang tue yang ada problem, moody atau PMS..
    kita tataw...
    hahahahahah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...